in english

Indoor Group Oy:n omistajat heinäkuun 2017 alusta ovat kolme Indoor Groupin yrittäjää, suomalainen pääomasijoittaja Sievi Capital Oyj ja työeläkeyhtiö Etera. Nämä tahot ostivat koko yhtiön koko osakekannan Keskolta. Kesko oli ostanut Indoor Group Oy:n osakekannan tammikuussa 2005 Sponsor Capital Oy:ltä.

Indoor Group Oy (ent. Asko Huonekalu Oy) syntyi, kun Sponsor Capital Oy:n hallinnoima pääomarahasto osti huhtikuussa 1999 Askon huonekaluliiketoiminnat. Sotkan rahaston se oli hankkinut omistukseensa aiemmin saman vuoden helmikuussa.

Asko on saanut alkunsa puuseppä Aukusti Avoniuksen vuonna 1918 perustamasta Lahden Puuseppätehtaasta. Tehtaan toiminta erottui heti muista sen aikaisista puusepänverstaista, sillä Avonius panosti alusta lähtien tuotteiden sarjatuotantoon ja oman myymäläketjun luomiseen.

Sotkan tuotemerkki tuli markkinoille vuonna 1959. Myöhemmin Sotka Oy:nä toimineella yhtiöllä oli laaja tuotevalikoima ja se oli 90-luvun vaihteessa Suomen 3. suurin huonekalujen valmistaja. Vuonna 1993 oma henkilöstö osti liiketoiminnat ja jatkoi yhtiön toimintaa Sotka Finland Oy:n nimissä.

© 2019 Indoor Group oy